- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2-3 kuřecí prsa
- 150 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku – prolisovaných
- 2 cibule
- 1 lahev černého piva
- 2 větší mrkev
- 2 bobkové listy
- trochu římského kmínu
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, maso na menší kostky, posypeme kmínem, osolíme. Mrkev omyjeme, nastrouháme (nebo můžeme nakrájet na kostičky či kolečka dle vlastního výběru).
-
Na oleji zesklovatíme cibulku s česnekem, přidáme slaninu, mírně osmahneme a pak přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme bobkový list, mrkev a podlijeme asi půlkou piva.
-
Při mírné teplotě necháme dusit. V průběhu dušení přidáváme pivo dle potřeba, aby se nevypařila vznikající šťáva. Nakonec dolijeme zbytkem piva (případně ještě troškou vody, je-li nutno) a můžeme podávat, jakmile je maso hotové a měkké.
Podávala jsem s vařenými brambory.
Kuchařka: Lenka Škulinová