Suroviny
3 porce
- 0,5 kg kuřecích prsou
- 450 g mraženého hrášku
- marináda Magyar:
- sladká paprika
- sůl
- papriková pasta
- máslo
- cibule
- kapie
- sůl
- pepř
- olej
- instantní jíška
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a obalíme v marinádě, kterou připravíme tak že si v trošce oleje rozmícháme 1 kávovou lžičku sladké mleté papriky, 1/2 kávové lžičky soli a 1 kávovou lžičku paprikové pasty z tuby.
-
Vzniklou směs vetřeme ručně do kuřecích kousků a dáme odležet na 15 minut do chladu. Do hrnce si dáme rozpustit 2 polévkové lžíce másla a vložíme mražený hrášek, pod pokličkou podusíme do měkka a ke konci dušení vmícháme jednu na hrubé plátky pokrájenou cibuli a jednu na tenké plátky pokrájenou kapii.
-
Lehce podusíme, osolíme a následně podlijeme cca 1 dcl mléka a vmícháme 2 polévkové lžíce světlé instantní jíšky pro lehké zahuštění.
-
Kuřecí kousky po naložení vložíme na trošku oleje do teflonové pánve a opečeme zprudka, dokud není maso měkké, což je otázka cca 5–7 minut. Podáváme s bramborem nebo s chlebovou plackou pita.
Poznámka od kuchařky
Tak Vám posílám z Hungary svůj jubilejní 150 recept na Topkách. Nejsem žádný objevitel ani Rettig, ale snad Vám jídla chutnají. 99% je osobní originál a v tom je ta jedinečnost. Zdarec Colombo65