- reklama -
Suroviny
3 porce
- 2 větší kuřecí řízky
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky kari koření
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek:
- bazalka
- libeček
- 2 mrkve
- 1/2 kedlubny
- sůl
- máslo
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky, česnek nakrájíme na kostičky nebo ho můžeme nastrouhat na jemném struhadle, mrkev a kedluben nastrouháme na hrubém struhadle.
-
Do hlubší pánve dáme rozpustit 1 lžíci másla s trochou oleje. Přidáme cibuli a kuřecí maso. Krátce orestujeme, přidáme česnek, bylinky, sůl, pepř, kari koření a promícháme. Podlijeme vodou a dusíme dokud nemáme kuřecí maso měkké.
-
Potom přidáme mrkev a kedluben a necháme podusit zhruba 10 minut. Zelenina by měla být jemně křupavá ale ne syrová. Omáčku můžeme jemně zahustit hladkou moukou nebo solamylem. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Množství omáčky si každý upraví podle své chuti.
Kuchařka: misza