Kuřecí kousky dušené na cibuli, kedlubně a mrkvi

56
- reklama -

Suroviny
3 porce

2 větší kuřecí řízky
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kari koření
1/2 lžičky pepře
1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek:
bazalka
libeček
2 mrkve
1/2 kedlubny
sůl
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky, česnek nakrájíme na kostičky nebo ho můžeme nastrouhat na jemném struhadle, mrkev a kedluben nastrouháme na hrubém struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hlubší pánve dáme rozpustit 1 lžíci másla s trochou oleje. Přidáme cibuli a kuřecí maso. Krátce orestujeme, přidáme česnek, bylinky, sůl, pepř, kari koření a promícháme. Podlijeme vodou a dusíme dokud nemáme kuřecí maso měkké.

  3. Potom přidáme mrkev a kedluben a necháme podusit zhruba 10 minut. Zelenina by měla být jemně křupavá ale ne syrová. Omáčku můžeme jemně zahustit hladkou moukou nebo solamylem. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Množství omáčky si každý upraví podle své chuti.