
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsíčka
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce kečupu
- 1-2 lžíce tabasca (pokud není, může být čili omáčka)
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1,5 lžičky soli
- 3/4 lžičky mletého pepře
- 2 vejce
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme si máslo a do něj přidáme kečup a omáčku. Dáme stranou.
-
Mouku smícháme se solí a pepřem a v této směsi obalíme nakrájené kuřecí maso na větší kousky. Pak je obalíme v rozšlehaných vejcích se dvěma lžícemi vody a opět v mouce s kořením.
-
Takto upravené maso smažíme do zlatohněda v oleji asi 6 minut. Osmažené kousky obalíme ve směsi másla, kečupu a tabasca.
Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen se zeleninou, pro spestření si můžeme umíchat máslo se špetkou soli, petrželkou a dvěma stroužky česneku a v něm kousky kuřecího masa namáčet.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- magazín Právo
Nápad z bylinkovým máslem mne napadl ze srazu Topreceptů, kde nám ho v hanebně malém množství podávali u Śvejka se srnčími biftečky. Je vynikající!!









