
Suroviny
4 porce
- 1 kg kuřecí prsa
- 500 g mraženého hrášku (pokud není čerstvý)
- 2 jarní cibulky i s natí
- 2 svazky pažitky
- 4 dl sladké smetany
- lžička hladké mouky
- olej
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky.
-
Ochutíme pouze solí a čerstvě mletým pepřem.
-
Maso zprudka opečeme na trošce oleje, dokud není zlatavé a těsně před koncem přípravy masa přidáme na hrubší kousky nakrájenou jarní cibulku.
-
Maso po změknutí cibulky udržujeme teplé. Do menšího hrnce si dáme spařit mražený hrášek, který jen lehce necháme přejít varem a poté scedíme a propláchneme studenou vodou, aby byla zachována svěží zelená barva.
-
V menším hrnci si rozpustíme máslo a za pomocí lžičky hladké mouky vytvoříme světlou máslovou jíšku.
-
Jíšku zalijeme sladkou smetanou a přidáme na jemno nakrájenou čerstvou pažitku
-
. Necháme lehce projít varem, dochutíme solí a pepřem a za pomocí ponorného mixeru vytvoříme hladkou zelenkavou omáčku.
-
Do této omáčky přidáme spařený hrášek a cca 5 minut necháme společně prohřát a můžeme podávat s opečeným kuřecím masem a jako příloha se velmi hodí těstoviny mini penne.