
Suroviny
6 porcí
- 0,5 kg kuřecího masa prsa
- 1 balíček kandovaného ananasu plátky
- čerstvý zázvor
- koření na grilovaná žebírka
- 1 větší cibule
- rajský protlak
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky a smícháme se směsí oleje a koření Kotányi-Grill-žebírka a dáme uležet do lednice minimálně na 1 hodinu.
-
V pánvi Wok rozpálíme trochu oleje a vložíme na jemno nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
-
Vložíme naložené kuřecí maso a postupně přidáme na tenké nudličky pokrájený čerstvý zázvor a na nudličky pokrájené kandované plátky ananasu.
-
Na uvedenou směs nalijeme 2 polévkové lžíce rajského protlaku naředěné 4 dcl vody a dusíme do měkka.
-
Když je maso, hotové velmi lehce zahustíme troškou solamylu a ještě asi 2 minuty prohřejeme. Podáváme s těstovinou.
Poznámka od kuchařky
Zázvoru dle chuti strávníků, takže množství je velmi neurčité.Já jsem nakrájel cca 6 plátků a ty pak na nudličky a bylo to jedlé a jen lehce pikantní. Kandovaný ananas plátky jsem použil z Lidlu.