Kuřecí kebaby na rajčatové omáčce s kukuřičnými smaženkami

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsa
Marináda-na maso:
olej
tymián
česnek
pepř
sůl
Omáčka:
4 rajčata
1 hrnek kuřecího vývaru
1/4 lžičky tymiánu
špetka chilli
1-2 lžíce rajčatového protlaku
1 menší cibule
1 česnek
olej na pánev
Smaženky:
4 větší předem uvařené brambory
1 hrnek mražené kukuřice
kukuřičná mouka (může být i kukuřičná strouhanka)
1 lžička jemně strouhaného zázvoru
chilli papričky jemně pokrájené
2 na jemno pokrájené česneky
pepř
kuřecí vývar
sůl (není třeba)
Salát:
čerstvá okurka (na kostky)
ananas (čerstvý nebo konzerva na kostky)
vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájené na menší kousky dáme do marinády, nejlépe přes noc.


    Zobrazit celý recept

  2. Nejdříve omáčka: rajčata oloupeme, nakrájíme a s tymiánem a chilli povaříme doměkka ve vývaru. Zahustíme protlakem a ještě povaříme. Samostatně na oleji osmahneme cibulku s česnekem a vlijeme rajčatovou směs. Omáčku udržujeme teplou.

  3. Na salát smícháme okurku s ananasem a zakápneme vinným octem – dáme chladit.

  4. Kuřecí kousky osmahneme buď na pánvi, nebo na grilu a udržujeme v teple.

  5. Na smaženky smícháme jemně nastrouhané uvařené brambory s ostatními surovinami, aby vznikly pevné placičky, obalíme ještě v mouce/strouhance a usmažíme buď na pánvi, nebo upečeme v troubě (dělala jsem na lívanečníku pomalu a téměř bez tuku).

Poznámka od kuchařky

Zdroj: „Keith Floyd v Africe-Království Lesotho“ Malé kuřecí kebaby pro lesothskou královnu.

Zajímalo mne, na čem si pochutnávala tato regentka královna. Nevím, jak by byla s mým výkonem královna spokojena:-), ale nám chutnaly pro nás neznámé smaženky – mírně pálivé a ovoněné zázvorem a česnekem.

Nejvíce ale překvapil salát – netradiční sladkokyselá kombinace okurky+ananasu+vinný ocet. Po uležení chutnala okurka téměř jako ananas.

http://dadala.hyperlinx.cz/kur/kurr0035.html