
- reklama -
Suroviny
- 1 kg kuřecích prsou
- slaniny
- sůl
- mletý pepř
- 1 červená cibule
- hrst čerstvých lístků máty
- hrst čerstvé petrželové natě
- 2 lžičky koření Adžika
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka chilli
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso a slaninu pomeleme a smícháme s ostatními surovinami. Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama válečky, kterými prostrčíme dvě půlky špejlí. Dotvarujeme a vkládáme na pánev s rozpáleným olejem. Postupně otáčíme a rovnoměrně necháme opéct ze všech stran dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Podáváno s koprovým dipem, bramborem a zeleninovým salátem
Koprový dip : trocha Majolky®, bílý jogur, citronová šťáva, sůl, pepř, cukr, kopr.
Kuchařka: alokinka