
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g kuřecího masa
- sůl
- pepř mletý
- 2 lžičky kari
- olej
- 130 g pórku
- 80 g žampionů
- 150 g brokolice
- 1 větší stroužek česneku
- 100 – 150 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, pokapeme je olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet.
-
Na trošce rozpáleného oleje maso osmažíme, poté přidáme osmažit i pokrájený pórek se žampiony a nakonec i nasekaný česnek.
-
Vše zalijeme smetanou, jen tolik, aby se krátkým vařením stačila zredukovat na krémovou omáčku, přidáme na kostičky pokrájený kousek košťálu brokolice, osolíme dle chuti, promícháme a na maso posadíme růžičky brokolice.
-
Zaklopíme a podusíme do změknutí brokolice na skus.
-
Podáváme s rýží, bramborem, gnocchi…
Kuchař: recepty73