- reklama -
Suroviny
1 porce
- 180 g kuřecího masa – řízky stehenní nebo prsa
- sůl
- kari
- 100 g pórku + na dozdobení
- cca 50 ml vývaru
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 70 g cizrny – uvařené nebo z konzervy
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půl hodiny proležet.
-
Rozpálíme v pánvi trošku oleje, na něm osmažíme maso ze všech stran za občasného promíchání přisypeme pokrájený pórek, přidáme ještě trochu kari a smažíme do jeho povadnutí.
-
Přilijeme trochu vývaru (nepřelít) a podusíme cca 5-10 minut, dle velikosti kousků masa.
-
Nakonec přisypeme k masu okapanou cizrnu, necháme ve směsi prohřát, dosolíme dle chuti a odstavíme.
-
Nakonec do směsi vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty a podáváme.
-
Podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme i s bramborem nebo těstovinami. Dozdobíme troškou pokrájeného pórku.
Kuchař: recepty73