- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 kuřecí prsa
- 1 bílá paprika
- 1/2 červené papriky
- 1/2 oranžové papriky
- 6 cherry rajčátek
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka kokosového mléka
- 100ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce oleje
- Marináda:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 2 stroužky česneku
- sůl
- koriandr
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozpůlíme a nakrájíme na větší kousky. Připravíme marinádu v niž maso důkladně obalíme a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.
-
Na hlubší pánvi na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku a na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme maso a opečeme. Následovně přidáme na kostky nakrájené papriky a vývar, přikryjeme pokličkou a dusíme na menším plameni 10-12 minut.
-
Poté za neustálého míchání vlijeme kokosové mléko a necháme ještě 5-7 minut probublávat. Pak přidáme na půlměsíčky nakrájená rajčátka a dále dusíme, až šťáva dostane barvu po rajčátkách. Podávala jsem s rýží.
Poznámka od kuchařky
Inspirace z Penny magazínu s improvizací vlastní chuti.
Kuchařka: Lenka Škulinová