
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg kuřecích stehenních řízků bez kůže
- 1 polévková lžíce sušené bazalky
- 1 polévková lžíce kari koření „Indické kari“ (Avokádo)
- 1 plechovka kokosového mléka cca 4 dcl
- 4 karotky
- sůl
- pepř
- instantní jíška
- olivový olej
- cibule
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní maso nařežeme na malé nudličky. V trošce olivového oleje rozmícháme koření kari, sušenou bazalku a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa a dáme do chladu nejlépe do druhého dne.
-
Do rozpálené pánve Wok vložíme naložené maso, a prudce opečeme. Po opečení masa přidáme na měsíčky nakrájenou jednu cibuli a na nudličky nakrájené 4 karotky.
-
Podlijeme obsahem plechovky kokosového mléka a lehce podusíme. V případě potřeby, můžeme zahustit světlou instantní jíškou, případně dle chuti dosolit. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Komu nevadí v teplém jídle chuť kokosu, mohu jen doporučit.
Kuchař: Colombo65