
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
- cca 8 sušených rajčat naložených v oleji
- 100 g tvrdého sýru ( eidam, gouda … )
- 1 menší cibule
- 2 – 3 stroužky česneku
- 1 vejce ( není ale nutné, směs drží dobře )
- cca 1 KL sladké mleté papriky
- zelená petrželka
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme na masovém strojku.
-
Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, na jemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku. Osolíme a důkladně směs promícháme.
-
Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.
-
Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem a pečeme na 180 – 200° C dozlatova.
Podávala jsem s celerovými hranolky.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a fotopostup najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea