- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsní řízky
- 4 sušená rajčata
- olej
- 4 plátky šunky
- 8 ks sterilovaného chřestu
- 1 camembert
- Marináda:
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce sojové omáčky tmavé
- sůl dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Do kuřecích prsních řízků podélně nařízneme kapsu, do každé nacpeme 2 sušená rajčata naložená v oleji. Připravíme si marinádu, kuřecí prsa do ní naložíme a necháme do druhého dne.
-
Na oleji osmažíme prsíčka z obou stran do zlatova.
-
Pak je přendáme na pekáček nebo zapékací misku, na každý dáme 2 plátky šunky a na 10 minut dáme do trouby.
-
Pak poklademe chřestem (na každé prsíčko 4 kousky), přiklopíme půlkou camembertu a zapečeme, dokud není sýr rozteklý.
Poznámka od kuchařky
Příloha: štouchané brambory se slaninou a jarní cibulkou
Díky oleji ze sušených rajčat prsíčka vůbec nejsou suchá, ale štavnatá a měkounká.
Kuchařka: sunny.sofi