Kuřecí kapsa s fazolemi, anglickou a cibulí

65
- reklama -

Suroviny
3 porce

kuřecí prsní řízky (1 prso=1 osoba)
175 g anglické slaniny v celku
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
půl malé cibule
sůl
pepř
koření dle chuti (já dala sušený česnek, grilovací koření)
olivový olej
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou nakrájíme na nudličky a dáme jí na suchou pánev, když pustí tuk, přidáme cibuli na půlměsíčky a společně orestujeme.

  2. Přidáme fazole, které jsme předtím v sítku důkladně opláchli, promícháme, osolíme, opepříme a dáme stranou.

  3. Kuřecí prsa si rozkrojíme tak, aby jsme získali co největší plochu v celku ( já rozkrojím v půlce a rozložím jako knihu), naklepeme, zevnitř osolíme a opepříme.

  4. Náplň rozdělíme na maso, maso přehneme a zajistíme párátky. Zvenku masíčko osolíme a posypeme kořením.

  5. Z obou stran lehce kápneme olivovým olejem a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem.

  6. Troubu rozehřejeme na 220°C a masíčko do ní vložíme. Necháme zatáhnout, pak snížíme teplotu na 170°C a pečeme celkově tak 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

S tímhle návrhem přišel přítel, na konzervované fazole jsem se opravdu netvářila moc důvěřivě, ale chtěla jsem mu udělat radost, tak jsem se do toho pustila a výsledek opravdu příjemně překvapil 🙂

Přeji dobrou chuť 🙂