
Suroviny
3 porce
- kuřecí prsní řízky (1 prso=1 osoba)
- 175 g anglické slaniny v celku
- 1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
- půl malé cibule
- sůl
- pepř
- koření dle chuti (já dala sušený česnek, grilovací koření)
- olivový olej
- párátka
Postup přípravy receptu
-
Anglickou nakrájíme na nudličky a dáme jí na suchou pánev, když pustí tuk, přidáme cibuli na půlměsíčky a společně orestujeme.
-
Přidáme fazole, které jsme předtím v sítku důkladně opláchli, promícháme, osolíme, opepříme a dáme stranou.
-
Kuřecí prsa si rozkrojíme tak, aby jsme získali co největší plochu v celku ( já rozkrojím v půlce a rozložím jako knihu), naklepeme, zevnitř osolíme a opepříme.
-
Náplň rozdělíme na maso, maso přehneme a zajistíme párátky. Zvenku masíčko osolíme a posypeme kořením.
-
Z obou stran lehce kápneme olivovým olejem a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Troubu rozehřejeme na 220°C a masíčko do ní vložíme. Necháme zatáhnout, pak snížíme teplotu na 170°C a pečeme celkově tak 20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
S tímhle návrhem přišel přítel, na konzervované fazole jsem se opravdu netvářila moc důvěřivě, ale chtěla jsem mu udělat radost, tak jsem se do toho pustila a výsledek opravdu příjemně překvapil 🙂
Přeji dobrou chuť 🙂









