Kuřecí játra zapečená na bramboráku

187
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 gr kuřecích jater
6 větších brambor
3 vejce
1 větší cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
majoránka
kmín
koření Adžika na játra
citronová šťáva ( trošku )
strouhanka
sádlo nebo máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Z brambor, vajec, česneku, cibule a koření si uděláme bramborákové těsto. Pokud je moc řídké, zahustíme strouhankou, mouku nedáváme.

  2. Vymažeme si důkladně pekáč máslem nebo sádlem. Na dno dáme bramborákové těsto, jemně posypeme kořením Adžika.Na těsto poklademe kuřecí játra, posypeme kořením Adžika a dáme přikryté péct do trouby.
    Po 40 minutách odkryjeme, játra pokapeme citronovou šťávou a dopečeme do růžova.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť !