
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 gr kuřecích jater
- 6 větších brambor
- 3 vejce
- 1 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- koření Adžika na játra
- citronová šťáva ( trošku )
- strouhanka
- sádlo nebo máslo na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu
-
Z brambor, vajec, česneku, cibule a koření si uděláme bramborákové těsto. Pokud je moc řídké, zahustíme strouhankou, mouku nedáváme.
-
Vymažeme si důkladně pekáč máslem nebo sádlem. Na dno dáme bramborákové těsto, jemně posypeme kořením Adžika.Na těsto poklademe kuřecí játra, posypeme kořením Adžika a dáme přikryté péct do trouby.
Po 40 minutách odkryjeme, játra pokapeme citronovou šťávou a dopečeme do růžova.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť !
Kuchař: thomassinno