
- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg kuřecích jater
- 1 vejce
- 100 ml bílého vína
- 5 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 2 PL strouhaného Parmazánu
- sůl
- bílý pepř
- Solamyl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, odblaníme a rozkrojíme na větší kousky. Propláchneme je několikrát vodou a následně dobře osušíme.
-
Do mixéru dáme vejce, bílé víno, sušená rajčata a parmazán a rozmixujeme dohladka.
-
Přidáme tolik solamylu, aby vzniklo hustější těstíčko,které nakonec osolíme a opepříme.
-
Osušená játra obalíme v solamylu a namáčíme do těstíčka, ze kterého je rovnou vkládáme do rozpáleného oleje.
-
Smažíme na mírnějším ohni, aby se játra dobře propekla. POZOR : pokud smažíme příliš prudce, játra mají tendenci prskat!!
-
Usmažené kousky pokládáme na papírový ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk a horké podáváme (třeba s bazalkovou br. kaší – viz. odkaz v pozn.)
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Danca