Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku

78
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecí játra
2 vejce
150-200 ml mléka
1 velký brambor
cca 8-10 PL hladké mouky
3 stroužky česneku
peoř
majoránka
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra – pečienku umyjeme, osušíme. Obaľujeme v múke, potom namáčame v cestíčku, ktoré získame: Zemiak na jemno nastrúhame, zmiešame s múkou, mliekom, vajíčkami, osolíme, okoreníme majoránkou a korením, pretlačíme cesnak. Hustota – asi ako lievance, alebo hustejšie od palacinkového.

  2. Smažíme pozvoľna vo vyššej vrstve oleja.

Poznámka od kuchařky

Podávame ako nám chutí, u nás najčastejšie so zemiakovým pyré.