
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 2 cibule
- pepř
- kmín
- sůl
- lžička Solamylu
- 50 g másla
- Na omeletu:
- 2 vejce
- 2 lžíce vody
- sůl
- 20 g másla
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme kmínem, pepřem a solamylem posypaná játra a deset minut zprudka opečeme.
-
Potom játra osolíme, vypneme plotýnku a necháme pod pokličkou dodusit.
-
Mezitím rozpálíme na druhé pánvičce máslo a nalijeme na něj v hrnečku rozmíchaná vejce s vodou a solí. Ihned přiklopíme a necháme dosmažit. Játra rozložíme na omeletu a přehneme ji.
-
Podáváme s čerstvým chlebem, nebo s hranolky a zeleninovou oblohou.
Kuchař: sidera