- reklama -
Suroviny
- 500 g drůbežích jater
- 150 g zelených paprik
- 150 g rajčat
- 1 větší pomeranč
- sójová omáčka
- Hraška nebo hladká mouka na posypání
- olej
- sůl
- pepř
- 2 KL pikantní hořčice
- pažitka nebo petrželka
Postup přípravy receptu
-
Játra lehce poprášíme pepřem, posypeme hraškou nebo moukou.
-
Vložíme na rozpálený olej a po obou stránách orestujeme.
-
Přidáme omyté a pokrájené kousky paprik, čtvrtky rajských jablíček, hořčici a poklademe plátky omytých pomerančů. Ve vlastní šťávě podusíme. Těsně před koncem zakápneme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.
-
Podáváme s chlebem, nebo s rýží, nebo s vařeným bramborem. Zdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Kuchařka: varilamyskakasicku