Kuřecí játra se zeleninou a pomeranči

54
- reklama -

Suroviny

500 g drůbežích jater
150 g zelených paprik
150 g rajčat
1 větší pomeranč
sójová omáčka
Hraška nebo hladká mouka na posypání
olej
sůl
pepř
2 KL pikantní hořčice
pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Játra lehce poprášíme pepřem, posypeme hraškou nebo moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme na rozpálený olej a po obou stránách orestujeme.

  3. Přidáme omyté a pokrájené kousky paprik, čtvrtky rajských jablíček, hořčici a poklademe plátky omytých pomerančů. Ve vlastní šťávě podusíme. Těsně před koncem zakápneme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.

  4. Podáváme s chlebem, nebo s rýží, nebo s vařeným bramborem. Zdobíme pažitkou nebo petrželkou.