- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balíček kuřecích jater – 500 gramů
- 1 červená cibule
- 15 dkg libové slaniny nebo uzeného masa
- 1/2 l vody
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- l lžička gulášového koření
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce vody
- 2 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
- malou cibuli na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra moc nekrájíme, stačí na polovinu nebo maximálně na čtvrtky.
-
Do kastrólu dáme trochu oleje a na něm osmažíme červenou cibuli se slaninou nebo uzeným, přidáme nakrájená játra, orestujeme, přilijeme 1/2 litru vody a uvedeme do varu, přidáme koření a necháme 10 minut vařit.
-
V hrnku si rozmícháme asi ve 4 lžících vody 2 lžíce hladké mouky na kašičku a tu pak za stálého míchání vlijeme do guláše a necháme ještě 10 minut provařit. Mouka nesmí být při ochutnání cítit na jazyku. Doředíme do požadované hustoty, popřípadě dosolíme. Na talíři zdobíme proužky cibule.
Kuchař: pbarva