
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích játer
- 2 vejce
- trochu mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- mandlové lupínky
- cibule
- jablka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec, nakrájíme 1 cm silné plátky a obalíme v hladké mouce.
-
Játra omyjeme, vykrájíme bílé částečky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Z vajec, hladké mouky a trochy mléka umícháme hladké těstíčko.
-
Nejdříve na oleji osmažíme cibuli pokrájenou na kolečka. Jablka obalíme v těstíčku, osmažíme na oleji a odložíme s cibulí do tepla.
-
Potom v těstíčku obalíme játra, z jedné strany je obtiskneme do mandlových lupínků a rovněž osmažíme.
-
Játra servírujeme s opečenými jablky zdobená cibulí. Pro velké jedlíky můžeme přidat jako přílohu brambory.
Kuchařka: Hella