Kuřecí játra s mandlemi a jablky

56
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích játer
2 vejce
trochu mléka
4 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
mandlové lupínky
cibule
jablka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec, nakrájíme 1 cm silné plátky a obalíme v hladké mouce.

  2. Játra omyjeme, vykrájíme bílé částečky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Z vajec, hladké mouky a trochy mléka umícháme hladké těstíčko.

  3. Nejdříve na oleji osmažíme cibuli pokrájenou na kolečka. Jablka obalíme v těstíčku, osmažíme na oleji a odložíme s cibulí do tepla.

  4. Potom v těstíčku obalíme játra, z jedné strany je obtiskneme do mandlových lupínků a rovněž osmažíme.

  5. Játra servírujeme s opečenými jablky zdobená cibulí. Pro velké jedlíky můžeme přidat jako přílohu brambory.