Kuřecí játra s jablkem ve špekovém balíčku

74
- reklama -

Suroviny
1 porce

3 větší kousky kuřecích jater (kachní, husí)
3 plátky jablek
6 plátků anglické slaniny nebo česnekového bůčku
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z jater odstraníme případné blanky a jablko nakrájíme tři centimetrové plátky.

  2. V pánvi rozpálíme trochu oleje, plátky jablek z obou stran opečeme a dáme je stranou.
    Do pánve přidáme trochu oleje a játra opečeme.

  3. Plátky slaniny položíme přes sebe do kříže, na střed dáme opečený plátek jablka, kus opečených jater a zabalíme do slaniny – viz foto.
    Ve vysokém kastrůlku (nebo fritéze) rozpálíme olej a balíčky z obou stran upečeme.

  4. Jako příloha se hodí šťouchané brambory, bramborová kaše, hranolky nebo polenta.

Poznámka od kuchařky

Kdo játra nemusí, může dát do balíčku nivu nebo jiný sýr.