- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 hrsti čerstvých lesních hub
- 1 střední cibule
- 1 lžíce oleje
- drcený kmín
- 1-2 stroužky česneku
- sůl a pepř
- 250 g kuřecích jater
- lžíce oleje nebo kousek másla
- 50 g anglické slaniny nebo šunky nakrájené na kostičky či nudličky (lze vynechat)
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme, podusíme doměkka na cibulce, okořeníme pepřem, drceným kmínem, stroužky česneku a osolíme. (Pokud někdo chce použít mražené houby, dala bych je na orestovanou cibulku polozmrzlé, aby z nich neodteklo pryč ani trochu šťávy, ale nemám s nimi vyzkoušeno.)
-
Jatýrka opereme, necháme okapat a podusíme spolu s anglickou slaninou (nebo šunkou) na oleji nebo másle, opepříme, ale nesolíme. Měkká játra přidáme k houbám, promícháme a podle potřeby dochutíme.
-
Vhodné jako rychlá večeře. Na talíři sypeme zelenou petrželkou, nebo jemně krájenou jarní cibulkou a zdobíme i dílkem rajčete či proužky papriky (já mám ráda i proužky nakládané papriky). Podáváme s chlebem, těstovinami nebo rýží, či s čerstvě vařenými brambory.
Kuchařka: MamlajdaD