Kuřecí játra – rychlá domácí paštika s vínem a rozmarýnem

40
- reklama -

Suroviny
5 porcí

500 g kuřecích jater
125 g másla
1 cibulka
sůl
pepř
rozmarýn (můžete použít i sušený)
2 dl červeného vína
1-2 panáky smetany (50-100 ml)
Do formy:
potravinářská folie
slanina na plátky

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na kousky, cibulku opečeme do sklovita na plátku másla, zbylé máslo dáme stranou. Na cibulku vhodíme rozvonět rozmarýn a přidáme játra, opepříme, necháme zatáhnout ze všech stran a přilijeme víno, které necháme vyvařit. Až budou játra hotová, přendáme je i s výpekem do nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, přidáme smetanu a do ještě horkého základu hodíme na kostičky nakrájené máslo, které pomalu ve směsi rozpouštíme.

  3. Do formy dáme potravinářskou folii, vyložíme slaninou a nalijeme směs (bude hustá), pokud by se směs zdála moc tekutá, přidáme máslo)

  4. V lednici nechám odpočinout do druhého dne a podávám s brusinkami nebo domácím zavařeným rybízem a opečenou bagetkou,

Poznámka od kuchařky

Pokud byste chtěli mandlovou – dají se do směsi přimíchat nasekané oloupané mandle.

Já ráda dělám s brusinkami – sušené brusinky zaliji horkou vodou, po 10 min sliji a vsypu do směsi 🙂