
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 200 ml bílého vína
- 1 plechovka rajčat – Pomodori
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- olej, vývar
Postup přípravy receptu
-
Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Maso zasypeme provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, pokrájenými kousky česneku a zalijeme vínem.
-
Vložíme do rozehřáté trouby. Podléváme průběžně vývarem. Nakonec přidáme k játrům loupaná rajčata Pomodori a ještě chvíli necháme provonět s játry v rozehřáté troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Játra máme rádi na mnoho způsobů, zkusila jsem je tentokrát bez restování na cibulce, bez dušení, nechtěla jsem stát v u „plotny“ – játra jsou takto také moc chutná..
Kuchařka: Ivace64