Kuřecí játra na provensálský způsob

253
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích jater
200 ml bílého vína
1 plechovka rajčat – Pomodori
1 šalotka
2 stroužky česneku
sůl, pepř
olej, vývar

Postup přípravy receptu

  1. Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Maso zasypeme provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, pokrájenými kousky česneku a zalijeme vínem.

  2. Vložíme do rozehřáté trouby. Podléváme průběžně vývarem. Nakonec přidáme k játrům loupaná rajčata Pomodori a ještě chvíli necháme provonět s játry v rozehřáté troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Játra máme rádi na mnoho způsobů, zkusila jsem je tentokrát bez restování na cibulce, bez dušení, nechtěla jsem stát v u „plotny“ – játra jsou takto také moc chutná..