
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 70 g slaniny
- 1 cibule
- 1 větší paprika
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 150 g zakysané smetany
- lžička hořčice
- cca 300 ml drůbežího vývaru
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na proužky. Slaninu opečeme a přidáme cibuli. Až cibule zesklovatí, přihodíme játra. Zprudka opečeme a zasypeme paprikou a moukou.
-
Vše zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme nakrájenou papriku, tymián a hořčici. Společně vaříme cca 10-15 minut. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou.
-
Zamíchanou smetanu přidáme do omáčky a krátce povaříme. Omáčku dochutíme pepřem, solí a špetkou cukru. Podáváme s hranolky, knedlíkem nebo klidně i s rýži.
Kuchařka: mika59









