Kuřecí játra na majoránce

76
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 jablko
1 střední cibule
1 stroužek česneku
čerstvá majoránka
100 ml bílého suchého vína
200 ml smetany
50 ml brandy
máslo
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra si očistíme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme, opepříme a a opečeme na rozpáleném másle s olejem – z každé strany cca 3 minuty (játra začnou na pánvi „poskakovat“) – při opékání je otáčíme pouze pouze jednou. Játra musí zůstat uvnitř růžová, nesmí se „přepéct“.

  2. Jatýrka vyndáme z pánve a na výpeku si opečeme na drobno nákrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené jablko a zalejeme vínem a brandy a necháme trochu vyvařit.

  3. Zalejeme smetanou, provaříme a přidáme čerstvou majoránku (obrané lístky z cca 6 větviček), dosolíme a dopepříme (případně přidáme ještě trochu brandy, nebo vína).

  4. K omáčce přidáme játra a prohřejeme.

    Jako přílohu jsem udělala pečené rozmarýnové brambory.

Poznámka od kuchařky

Recept ze série „Pokrmy k rodinnému stolu, krok za krokem“, ale našla jsem i veřejné video 🙂 http://www.zenax.cz/zdenek_pohlreich_kureci_jatra_…