Kuřecí játra na česnekovém boku a lahůdkové cibulce

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g kuřecích jater
150 g tenkých plátků česnekového boku
1 tenký plátek másla
1 lahůdková cibule
1 prolisovaný stroužek česneku (můžeme vynechat)
50 ml studené vody
1/4 lžičky Solamylu
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky česnekového boku nakrájíme na úzké nudličky a dáme je osmažit do pánve na rozehřáté máslo. Přidáme nakrájenou cibulku a 2 minuty restujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Játra očistíme, ve spoji rozřízneme a přidáme do pánve. Zlehka osolíme, opepříme a 6 minut za stálého míchání prudce restujeme.

  3. Poté přidáme prolisovaný česnek, Solamyl rozmíchaný ve vodě a necháme 2 minuty slabým varem provařit. Na přílohu se hodí pečivo, nebo různě upravené brambory.