
Suroviny
2 porce
- 2 pšeničné tortilly o průměru 15cm
- 1 kuřecí řízek prsní nebo stehenní řízek
- červené sterilované fazole
- 200 g tvrdého sýru, nejlépe čedar ( já bohužel neměla, dala jsem Blaťácké zlato)
- nakládané papričky Jalapeňo ( dle chuti)
- Na omáčku:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka sterilovaných rajčat ( já měla domácí)
- 1 feferonka
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit do osolené vody maso.
-
Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky.
-
Omáčku si připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme posekaný česnek a feferonku a restujeme, dokud nám česnek nezačne mírně zlátnout.
-
Pak přilijeme rajčata, osolíme a opepříme.
-
Vaříme zhruba 10 minut, aby se tekutina zredukovala a pokud je potřeba, rajčata trochu rozmačkáme.
-
Na tortilly rozložíme posekané jalapeňo papričky, maso, fazole, sýr a můžeme přidat ještě čerstvou feferonku.
-
Pevně zabalíme a vložíme do zapékací misky. Pokud nám zbyly fazole, dáme je okolo tortill.
-
Zalijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do zlatova do rozpálené trouby na 200°C. Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.
Poznámka od kuchařky
Inspirace z časopisu Albert
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/









