- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2-3 vejce
- 1 lžíce oleje
- lžička hořčice
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky pálivé papriky – nebo podle chuti
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- lžička dobré sojové omáčky
- sůl
- pepř
- Na obalení:
- strouhanka
- strouhaný parmazán
- Nebo:
- polohrubá mouka
- 1 lžíce sladké papriky
- trochu mletého kmínu
- olej nebo sádlo na smažení
- Dip:
- kelímek zakysané smetany
- čerstvý libeček
- bazalka
- jarní cibulka – zelená část
- sůl
- pár kapek limetky nebo citronu
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny uležet.
-
Smetanu smícháme s nakrájenými bylinkami, solí a pepřem a limetkou. Připravíme některou ze směsí na obalování.
-
Maso vytáhneme z marinády, necháme okapat a obalíme v moučné směsi nebo strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran do zlaté barvy. Podáváme s bylinkovým dipem.
Kuchařka: mika59