- reklama -
Suroviny
- 6 kuřecích horních stehen
- 6 plátků Tyrolské šunky
- medvědí česnek a libeček
- drcený kmín
- 2 červené papriky
- 2 větší rajčata
- 1 červená cibule
- špetka sypké uzené papriky
- vývar
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Pod kůži kuřecích horních stehen vložíme plátek tyrolské uzené šunky, kousek červené papriky, list omytého medvědího česneku a list libečku a přichytíme párátkem.
-
Maso dáme na pekáček, posypeme hrubou solí, špetkou uzené papriky, drceným kmínem a pokrájenou červenou cibulí.
-
K masu vložíme pokrájená rajčata a papriku. Zalijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s bylinkovým houskovým knedlíkem a sladkokyselým zelím s jablky.
Kuchařka: Ivace64