- reklama -
Suroviny
- kuřecí prsní řízky
- půl hlávky červeného zelí
- asi 150 ml Majolky®
- sůl
- pepř
- koření gyros
- plátkový sýr chedar
- rukola
- půl skleničky dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
- pár semínek chilli
- 2 lžičky cukru
- domácí housky (nebo kupované)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme maso. Osolíme, opepříme a posypeme kořením gyros, nebo nějakým vaším oblíbeným kořením. Zakápneme olejem a necháme odležet.
-
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majolkou a cukrem.
-
Hořčici smícháme s medem a semínky z chilli.
-
Maso ugrilujeme nebo upečeme. Housky rozkrojíme a ohřejeme na pánvi.
-
Každou housku poklademe zelím, na to rukolu, trochu ochucené hořčice, grilované maso, plátek čedaru a vrchní housku opět pomažeme ochucenou hořčicí.
Kuchařka: terezicka1