- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3/4 kg kuřecího masa (prsa)
- 1/2 sáčku tekuté marinády Gyros (Albert)
- 1 kelímek smetany na vaření Profesionál (190g)
- bílá část z celého pórku
- petrželová nať
- 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na širší proužky a promícháme s polovinou tekuté marinády Gyros (nesolíme, marináda obsahuje dostatek soli).
-
Dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin. Do pánve dáme pár kapek oleje, na kterém opečeme rozpůlené tři stroužky česneku do zlatova a tyto poté vyjmeme a již nepoužijeme.
-
Vložíme najemno nakrájenou bílou část pórku, nasekanou hrst petrželové nati, lehce orestujeme a přidáme kuřecí maso naložené v marinádě.
-
Maso opečeme zprudka, aby zůstalo šťavnaté, a podlijeme smetanou, lehce provaříme, čímž se nám hezky omáčka probarví i zahustí. Podáváme s těstovinou nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Díky koření lehce pikantní.
Kuchař: Colombo65