
- reklama -
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 2 kostky kuřecího bujónu
- 1/2 lžíce sladké mleté papriky
- olej
- mletý pepř
- sůl
- hrst zmrazeného hrášku
- hrst zmrazené kukuřice
- hrst zmrazené karotky
- 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Na oleji necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho opečeme.
-
Potom opečené maso zasypeme mletou paprikou, promícháme a podlijeme horkou vodou.
-
Do toho základu rozmělněníme kostky bujónu a pod pokličkou dusíme maso doměkka.
-
Když je maso měkké, přidáme zmrazenou zeleninu a krátce povaříme.
-
Nakonec šťávu dochutíme solí a pepřem a zahustíme solamylem rozmíchaným ve lžící studené vody. Podáváme s rýží.
Kuchařka: MiskaM









