
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Řízečky:
- 4 kuřecí stehenní řízky
- Marináda:
- olej
- plnotučná hořčice
- sójová omáčka
- 1 lžička zázvoru
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky červené kari pasty
- Barevný pekáček:
- 5 středních brambor
- 1 větší cibule
- 1 červená čerstvá paprika
- 1 střední cuketa
- 100 g slaniny
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso:
Smícháme všechny suroviny marinády, přidáme kuřecí stehenní řízky, necháme den marinovat. -
Druhý den dáme na rozpálený gril, grilujeme do zlatova, cca 20 minut z jedné, 15 minut z druhé strany.
-
Barevný pekáček:
Vše nakrájíme na kousky, smícháme s olejem, osolíme, opepříme. -
Pečeme buď přímo v grilu v alobalu nebo klasicky v troubě v pekáčku (lepší) do měkka asi 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: sofie1973