
- reklama -
Suroviny
- Já jsem dělala pouze pro sebe, takže se jedná o jednu porci.
- 1 kuřecí prso nebo stehenní řízek
- 1 hruška
- 1/4 menšího celeru
- 100 g nivy
- cca 3 polévkové lžíce smetany na vaření
- koření na kuře ( používám bejby gril )
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme.
-
Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3 mm.
-
Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě.
-
Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer.
-
Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou ( rozdrobenou ) nivou.
-
Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut. Šťávou můžeme gratin přelévat.
-
Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a fotopostup najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea