
- reklama -
Suroviny
- 300 g kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- 1 lžíce Solamylu
- 2 nohy pikantnějšího párku
- provensálské koření
- olej, nejlépe ve spreji, na pomaštění alobalu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky. -
Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs.
Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček.
Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít.
Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teprve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.
Kuchařka: Angel 666