Suroviny
6 porcí
- 6 kuřecích čtvrtek
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 5 žampionů
- 1 menší pórek
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 6 plátků Uheráku(kvalitního salámu na způsob Uheráku nebo Uherák)
- 1/2 celeru
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- kari koření
- sůl
- pasta Sambal Manis sladko pálivá
- staročeské koření
- Rama Coulinesse
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme si troubu na 190°C. Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a jednu půlku nakrájíme na 6 silných plátků. Pod kůži dáme kolečko salámu a plátek cibule. Čtvrtky posypeme ze všech stran staročeským kořením a položíme na plech politý trochou ramy coulinesse.
-
Zbylou cibuli, celer, papriky nakrájíme na velké kostky. Mrkev a pórek na silnější kolečka. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše přidáme k masu a zalijeme zeleninovým vývarem. Dáme do trouby péct zhruba na hodinu.
-
Poté maso vyndáme z plechu, zeleninku scedíme přes sítko, dáme do misky a přikryjeme alobalem, aby nevystydlo. Šťávu nalijeme do kastrůlku, popřípadě přidáme ještě vodu pro větší množství. Trochu osolíme, přidáme trošku kari a pastu Sambal Manis (já dala půl lžičky a stačilo). Povaříme 5 minut a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo solamylem a podáváme s masem a zeleninkou. Jako přílohu jsme měli brambory vařené v celerové vodě.
Poznámka od kuchařky
Opět improvizace:-))