- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí čtvrtky
- 1 červená cibule
- 10 zelených oliv
- 10 černých oliv
- 5 sušených rajčat v olivovém oleji
- 1 PL čerstvé petrželky
- 20 g plátkových mandlí
- 2 stroužky česneku
- 2 PL rajčatového protlaku
- 2 PL olivového oleje
- 200 ml suchého červeného vína
- 1 PL másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, olivy, pertželku a sušená rajčata nakrájíme najemno. Mandle nasekáme nahrubo, česnek utřeme.
-
Všechno dáme do mísy a promícháme s rajčatovým protlakem a olejem. Osolíme a opepříme.
-
Opláchnuté kuřecí čtvrtky osušíme. Nožem opatrně zajedeme mezi kůži a maso a vytvoříme kapsu. Kůži zvadneme a kapsu naplníme směsí.
-
Naplněné čtvrtky dáme do pekáče, potřeme je máslem, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C zhruba 40 až 50 min. záleží na troubě.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s.http://www.toprecepty.cz/recept/26536-bramborovy-s…
Zdroj Rytmus života mírně upraveno.
Kuchařka: suslajda