Suroviny
- 2 kuřecí prsíčka
- olej
- sůl
- sojová omáčka
- kmín
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 2 velké cibule
- 1-2 lžíce solamylu na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme.
-
Necháme v chladu alespoň hodinu rozležet, lépe však přes noc.
-
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky.
-
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a krátce na něm orestujeme cibuli.
-
Přidáme kuřecí maso a zprudka ze všech stran osmažíme, aby se zatáhly póry.
-
Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody, vmícháme ještě asi lžíci sojové omáčky a několik zrníček kmínu (proti nadýmání) a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou, než maso i zelí změknou (cca 20 minut).
-
Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.
Poznámka od kuchařky
Toto je jeden z našich oblíbených rodinných receptů. Postupem času jsme vytvořily i několik velmi chutných obměn:
– stejným způsobem lze naložit sojové kostky předem uvařené ve vývaru
– lze dochutit kari kořením
– lze dochutit strouhaným nebo sušeným zázvorem
– k zelí lze přidat nahrubo nastrouhanou mrkev
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.