Kuřecí „čína“ se zelím

383
- reklama -

Suroviny

2 kuřecí prsíčka
olej
sůl
sojová omáčka
kmín
1 menší hlávka bílého zelí
2 velké cibule
1-2 lžíce solamylu na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme.

  3. Necháme v chladu alespoň hodinu rozležet, lépe však přes noc.

  4. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky.

  5. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a krátce na něm orestujeme cibuli.

  6. Přidáme kuřecí maso a zprudka ze všech stran osmažíme, aby se zatáhly póry.

  7. Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody, vmícháme ještě asi lžíci sojové omáčky a několik zrníček kmínu (proti nadýmání) a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou, než maso i zelí změknou (cca 20 minut).

  8. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

Poznámka od kuchařky

Toto je jeden z našich oblíbených rodinných receptů. Postupem času jsme vytvořily i několik velmi chutných obměn:

– stejným způsobem lze naložit sojové kostky předem uvařené ve vývaru

– lze dochutit kari kořením

– lze dochutit strouhaným nebo sušeným zázvorem

– k zelí lze přidat nahrubo nastrouhanou mrkev

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.