
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 0,5 cibule
- 100 g mrkve
- 60 g mraženého hrášku
- 150 g jasmínové rýže
- 1 lžíce sojové omáčky
- chilli
- sušený česnek
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme a v hrnci zalijeme vodou ( 1 díl rýže : 2 díly vody). Rýži pozvolna vaříme asi 20 minutek do měkka.
Oloupanou mrkev nakrájíme a vaříme do měkka. -
Mezitím připravíme maso, které omyjeme a pokrájíme na kostičky velikosti sousta. Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na oleji.
Maso osolíme, opepříme a přidáme do hrnce, dle chuti kousky masa posypeme chilli kořením a restujeme. -
Až bude maso orestované, podlijeme ho trochou vody, přidáme hotovou rýži, mrkev a promícháme.
Nakonec přidáme sojovou omáčku, sušený česnek, hrášek a vše pořádně promícháme.
Poznámka od kuchařky
Jedna z mých oblíbených rychlovek, která nikdy nezklame.
Kuchařka: Michaela.Koc