Kuřecí čína s jasmínovou rýží

76
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa
0,5 cibule
100 g mrkve
60 g mraženého hrášku
150 g jasmínové rýže
1 lžíce sojové omáčky
chilli
sušený česnek
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a v hrnci zalijeme vodou ( 1 díl rýže : 2 díly vody). Rýži pozvolna vaříme asi 20 minutek do měkka.
    Oloupanou mrkev nakrájíme a vaříme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme maso, které omyjeme a pokrájíme na kostičky velikosti sousta. Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na oleji.
    Maso osolíme, opepříme a přidáme do hrnce, dle chuti kousky masa posypeme chilli kořením a restujeme.

  3. Až bude maso orestované, podlijeme ho trochou vody, přidáme hotovou rýži, mrkev a promícháme.
    Nakonec přidáme sojovou omáčku, sušený česnek, hrášek a vše pořádně promícháme.

Poznámka od kuchařky

Jedna z mých oblíbených rychlovek, která nikdy nezklame.