- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 lžíce oleje
- 1 malá cibule
- 500 g kuřecích prsíček
- 100 g nesolených arašídů
- 1/2 červené papriky
- 100 g fazolových lusků
- pár koleček pórku
- 1 lžíce hladké mouky
- Koření:
- špetka soli
- 1 lžička kari
- 2 lžičky koření na kuře
- 1 lžička bazalky
- Omáčka:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce sladkého vína (já použila Pálavu, ale stačí obyčejné)
- 200 ml vývaru
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi (wok) rozehřejeme lžíci oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Když je cibulka zpěněná, přidáme arašídy, kuřecí maso a nechápe osmahnout.
-
Poté přidáme nakrájenou červenou papriku a lusky fazolek. Chvíli necháme osmahnout a přidáme sůl, kari, koření na kuře a bazalku.
Zalijeme připraveným vývarem se sójovou omáčkou a sladkým vínem. -
Maso se zeleninou dusíme pod pokličkou do měkka.
-
Mezitím dáme vařit rýži.
Když jsou maso a zelenina hotové, zahustíme šťávu hladkou moukou, aby nám vznikla hladká omáčka.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Mia.jitus