- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kuře
- 1 cibule
- sáček mražené zeleninové směsi, nejlépe s kukuřicí
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka slepičího bujónu
- 4 lžíce kečupu
- asi 250 ml vlažné vody
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, mírně osolíme a společně s nakrájenou cibulí dáme péct.
-
Občas přelijeme vypečenou šťávou.
-
Když maso začne zlátnout, přisypeme mraženou zeleninu a vrátíme do trouby.
-
Asi po deseti minutách,(správný okamžik je ten, kdy v pekáčku není žádná tekutina a začínají je dělat „přípečky“) vlijeme hrneček vody, ve které jsme rozpustili bujón a rozmíchali drcený česnek a kečup.
-
Společně pečeme ještě asi dalších 15 min. Podáváme s vařenými brambůrky.
Kuchařka: Danca