Suroviny
- naporcované kuře (já použila 6 kuřecích špalíčků ze stehen s kostí)
- čerstvé žampiony (lepší jsou menší, já měla jen velké, ty jsem použila 4 ks)
- hrst vařené cizrny (možno použít ve slaném nálevu)
- hrst mraženého zeleného hrášku
- 100 g slaniny
- 6 šalotek
- 2 polévkové lžíce balzamikového octa
- špetka sušeného estragonu
- pár snítek čerstvého rozmarýnu
- čerstvá petrželka
- olej
- 200 ml vývaru
- hladká mouka na obalení
- kousek chladného másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve osolíme a opepříme porce kuřete, obalíme je lehce moukou a přebytek oklepeme.
-
Na pánvi, vhodné i do trouby, rozehřejeme olej, maso na něm zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a vyjmeme.
-
Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony, orestujeme a přidáme 2 nadrobno nakrájené šalotky.
-
Necháme ještě chvilku restovat a zalijeme octem.
-
Po chvíli vrátíme kuře zpět, vložíme na poloviny nakrájené šalotky, posypeme estragonem a posekaným rozmarýnem, podlijeme vývarem a přidáme cizrnu.
-
Pánev vložíme do trouby rozpálené na 200°C a pečeme doměkka.
-
Poté vmícháme zelený hrášek, necháme prohřát, dochutíme a vmícháme chladné máslo.
-
Posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Upravený recept ze staršího vydání Apetitu
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/