
- reklama -
Suroviny
    
- 1 kg kuřecích čtvrtek (nebo rozporcované kuře)
- 500 g kysaného zelí
- 2 dcl smetany ke šlehání
- 15 dkg libové anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- sladkou papriku
Postup přípravy receptu
- 
V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme zelí i s lákem a nahrubo nasekaný česnek. 
- 
Na zelí poklademe posolené a opaprikované čtvrtky kuřete kůží dolů. Zalejeme smetanou a přiklopíme. Dusíme asi 30-40 minut v troubě vyhřáté na 200°C. 
- 
Potom kuře obrátíme a dopékáme nepřikryté aby maso získalo zlatou kůrčičku. 
 Podáváme s brambory nebo knedlíky. Pokrm chutná i s noky.
Poznámka od kuchařky
            Kuchařka: mneneznas
        
