Kuře v zázvorové marinádě

70
- reklama -

Suroviny

1 kuře
menší kousek zázvoru
10 stroužků neloupaného česneku
2 stroužky oloupaného česneku
1/4 kávové lžičky koření pěti vůní (koření je hodně aromatické)
3 hvězdičky badyánu
1 lžíce medu
125 ml sójové omáčky
60 ml rybí omáčky
250 ml kuřecího vývaru (měla jsem z kostky)
asi 1 kg brambor

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme rybí i sójovou omáčku, zázvor nakrájený na tenká kolečka, rozmačkané 2 stroužky česneku, med, vývar, koření pěti vůní, přidáme badyán.

  2. Kuře si můžeme naporcovat, přidáme k němu brambory nakrájené na větší kusy, přidáme neloupaný česnek a zalijeme marinádou.

  3. Pekla jsem při 200°C asi 3/4 hodiny přikryté, pak další 3/4 hodiny odkryté. Přelévala jsem vypečenou šťávou. Marinády je dost, není třeba více podlévat.

  4. Maso ani brambory jsem nesolila. Omáčky jsou slané dost. Ale kdo má rád slanější jídlo, může trošku přisolit.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Albert v kuchyni březen 2012.

Ještě chci upozornit: na fotkách mám nesmyslné datum 10.2.2009. Manžel vyměnil ve foťáku baterky a neopravil datum.

Kuře jsem pekla k dnešnímu obědu.