
Suroviny
- 1 kuře
- menší kousek zázvoru
- 10 stroužků neloupaného česneku
- 2 stroužky oloupaného česneku
- 1/4 kávové lžičky koření pěti vůní (koření je hodně aromatické)
- 3 hvězdičky badyánu
- 1 lžíce medu
- 125 ml sójové omáčky
- 60 ml rybí omáčky
- 250 ml kuřecího vývaru (měla jsem z kostky)
- asi 1 kg brambor
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme rybí i sójovou omáčku, zázvor nakrájený na tenká kolečka, rozmačkané 2 stroužky česneku, med, vývar, koření pěti vůní, přidáme badyán.
-
Kuře si můžeme naporcovat, přidáme k němu brambory nakrájené na větší kusy, přidáme neloupaný česnek a zalijeme marinádou.
-
Pekla jsem při 200°C asi 3/4 hodiny přikryté, pak další 3/4 hodiny odkryté. Přelévala jsem vypečenou šťávou. Marinády je dost, není třeba více podlévat.
-
Maso ani brambory jsem nesolila. Omáčky jsou slané dost. Ale kdo má rád slanější jídlo, může trošku přisolit.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Albert v kuchyni březen 2012.
Ještě chci upozornit: na fotkách mám nesmyslné datum 10.2.2009. Manžel vyměnil ve foťáku baterky a neopravil datum.
Kuře jsem pekla k dnešnímu obědu.