
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 2 vejce
- 3 dcl mléka nebo smetany
- 20-30 dkg uzeného sýra
- 3 stroužky česneku
- 50 g hladké mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- polévkové bylinky Kotanyi
- sůl
- Salát:
- 4-5 nových brambor
- 1 červená paprika
- 1 střední cibule
- 4-5 kyselých okurek
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těstíčko: Do mísy dáme vejce, mléko, mouku, česnek, kypřící prášek a nastrouhaný sýr a bylinky.
-
V těstíčku obalíme prsa a vložíme na velký pekáč, poklademe je dostatečně daleko od sebe, aby se nespojily. Upečeme v troubě krásně dozlatova.
-
Na salát si uvaříme nakrájené a očištěné brambory ve slupce – vaříme v páře.
-
Vložíme je do mísy a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, papriku na kostičky a okurky.
-
Přelijeme trochou vody z okurek a vložíme do ledničky vychladit a uležet.
Poznámka od kuchařky
salát – recept je z pořadu ,,Jste to, co jíte“ na doporučení bramborového salátu do diety. Je moooooc dobrý, však zkuste sami 🙂
Kuchařka: teta.verca