
- reklama -
Suroviny
4 porce
- kuře (nebo 4 stehna)
- grilovací koření
- 1 lžíce másla nebo margarínu
- 1 větší pórek
- 1,5 dcl bílého vína
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme na 4 díly ( u stehen odpadá ), posypeme grilovacím kořením- pokud není koření slané, ještě osolíme, polijeme rozpuštěným máslem.
-
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka, podusíme ve zbytku tuku. Přilijeme víno, promícháme a dáme do pekáčku. Na směs položíme připravené maso a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut, během pečení poléváme výpekem, případně můžeme přilít trochu vody. Hotové kuře přeložíme na talíř a udržujeme v teple. Do pórkové směsi vmícháme smetanu, mírně přisolíme, promícháme. Ke každému dílu kuřete přidáme pórkovou směs. Jako příloha se mi nejvíc osvědčily brambory, ale jde to i s rýží.
Kuchařka: kokronilla