
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g kuřecích stehenních řízků bez kůže
- 0,5 kostičky kuřecího bujónu Mammita nebo lžička podravky
- 100 g pórku
- sůl, kmín
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, pórek na proužky, přidáme bujón, kmín a sůl (kdo není zvyklý moc solit, tak stačí bujón nebo podravka a není třeba přidávat další sůl).
-
Vaříme v parním hrnci 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme s rýží. Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, které je šťavnaté, lehké a navíc chutné. Kuře v páře se u nás používá jako „odlehčovací jídlo“ na spravení žaludku. Obvykle když před tím jíme jídla, která jsou příliš těžká, třeba po Vánocích, Velikonocích apod.
Kuchařka: Kocmax