Kuře v páře

78
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g kuřecích stehenních řízků bez kůže
0,5 kostičky kuřecího bujónu Mammita nebo lžička podravky
100 g pórku
sůl, kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, pórek na proužky, přidáme bujón, kmín a sůl (kdo není zvyklý moc solit, tak stačí bujón nebo podravka a není třeba přidávat další sůl).

  2. Vaříme v parním hrnci 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Servírujeme s rýží. Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, které je šťavnaté, lehké a navíc chutné. Kuře v páře se u nás používá jako „odlehčovací jídlo“ na spravení žaludku. Obvykle když před tím jíme jídla, která jsou příliš těžká, třeba po Vánocích, Velikonocích apod.

https://varimebeztuku.blogspot.com/